Gumiszerelés egy hét alatt kétszer is

Mindig minden a legrosszabbkor történik. Vagy éppen a legjobbkor, igazából felfogás kérdése. Én sem tudom, hogy igazából megköszönjem-e az életnek azt a sok fejfájást, amit az autóm okozott legutóbbi utazásunk előtt – hiszen így végtére legalább teljesen nyugodtan tudtuk élvezni a kikapcsolódást -, vagy sokkal jobban jobb lett volna, ha mindez meg sem történik. Hogy miről beszélek?

Kedves feleségem szervezett nekünk egy meglepi wellness hétvégét, ami pont az évfordulónkra esett. Tökéletes alkalom tehát, hogy a sok-sok munka után kikapcsolódjunk és nyugodtan megünnepeljük a kapcsolatunkat. Nagyon izgatott voltam és minden szükséges dolgot gyorsan el is intéztem előtte. Például el kellett vinnem az autómat gumicserére, hiszen már javában beköszöntött a tavasz, az én járgányomon pedig még a téli gumik díszelegtek.

Így hát két nappal a szabadságom előtt már szinte teljesen felkészülve, izgatottan tartottam a munkahelyemre. Útközben azonban egy hatalmas durranással egybekötve az autó az út széle felé kezdett kisiklani. Pontosan tudtam, de nem akartam elhinni, hogy mi történt. Hogy lehet, hogy pont most kap defektet az autóm? Most voltam gumicserén, ez nem történhet meg – gondoltam magamban. Nincs is másik nyári gumiszettem, mihez kezdek most?

Kezdeti ijedtségem azonban hamar elillant, hiszen eszembe jutott, hogy az autószerviz, ahova mindig viszem az autómat, nemcsak gumiszerelés terén nyújt segítséget, hanem akár egy teljesen új szettet is lehet náluk vásárolni, amit természetesen fel is raknak az autóra. Ez a szuper autószerviz egyébként a Méta Autószerviz, ami Budapesten a t19. kerületben található.

Sok-sok szervizt megjártam, mire megtaláltam őket, a nagybetűs tökéletes szervizt. Igaz ennek már jó pár éve, de azóta is hozzájuk hordom az autómat folyamatosan. Bár nem mintha annyiszor kellene vinnem, hiszen ha valamilyen meghibásodás is jelentkezik, azt olyan profin megoldják, hogy egy jó darabig nem is kell lássanak megint.

Anno még a honlapjukra találtam rá és az győzött meg igazán arról, hogy érdemes lenne hozzájuk elvinném az autót a sok csalódás után. A metaautoszerviz.hu nevet viseli a weboldaluk, ahol egyébként minden információt megtalálhatsz róluk, amit csak tudnod kell, vagy amire adott helyzetben kíváncsi lennél. Van egy szolgáltatás-menüpont is, ahol a létező összes szolgáltatásukat felsorolják, valamint leírják azt is, hogy mit kell tudni az adott szolgáltatásról és hogyan is zajlik náluk egy ilyen (ott van köztük a gumiszerelés is). Ami még nagyon szimpatikus volt akkor is és jelenleg is, az az, hogy a weboldalon az árak is fel vannak tüntetve szinte mindenhez. Azért csak szinte mindenhez, hiszen vannak normaidős szolgáltatások is, amiknek az árát nem lehet előre pontosan meghatározni.

Amiben még nagyon jó ez a kis kompakt weboldal az az, hogy lehetőséget nyújt az időpontfoglalásra is. Nekem ez hatalmas fellélegzés volt azután, hogy állandóan csak papírra firkantott, vagy üzenetben átdobott telefonszámokat kaptam meg az ismerőseimtől azzal a szöveggel, hogy “hidd el nekem, ő a világ legjobb autó szerelője”. Ezt a kinevezést azonban nálam már sokadjára csak a Méta Autószerviznek sikerül elnyernie.

A wellness kikapcsolódásunk előtti incidens során is újra megbizonyosodhattam erről, hiszen amikor ott álltam a defekttel és kétségbeesetten léptem fel az időpontfoglaló online platformjukra, megnyugodva láttam, hogy már másnapra tudom is hozzájuk vinni az autót. Jót nevettek mondjuk rajtam a szerelők, hiszen alig egy héttel ezelőtt rakták fel az aktuális szettet, azonban végtelen profizmussal és gyorsasággal segítettek problémámon.

Választottunk egy új szettet – amiről a szakemberek borzasztóan jókat mondtak nekem, és ami állításuk szerint nem fog egy hamar cserben hagyni engem – majd fel is rakták az autóra. Így aztán a következő napon teljes nyugodtsággal indulhattunk neki a kikapcsolódásnak feleségemmel.

Bár nem voltam felkészülve egy ilyen hirtelen kiadásra, örülök annak, hogy nem az utazás napján, vagy az utazás alatt kaptunk defektet, hanem még előtte “túl estünk” rajta. Hiszen valljuk be, ha ez akkor nem is, az elkövetkezendő rövid időszakban úgyis bekövetkezett volna.

Nincs azonban lehetetlen, mint kiderült, és könnyen megoldódhat a probléma, ha az embernek megvan a megfelelő segítsége. Nekem ez a segítség most a Méta Autószerviz volt. Ezek után is hűséges kliens maradok és továbbra is őket fogom ajánlani mindenkinek, legyen szó gumiszerelésről, futóműállításról, autóklíma töltésről, vagy tényleg bármiről, biztosíthatok mindenkit, hogy Budapesten ők a legjobb választás!